PÅ SVENSKA -kortfattat


Yoga stilar jag undervisar i

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga är en mer eller mindre fysiskt krävande yoga stil, som karaktäriseras av sekvenser av positioner som länkas ihop och synkroniseras med andetagen.

Jag undervisar både mjukare, lugnare klasser, för nybörjare liksom mer kraftfulla och avancerade klasser.

I vinyasa yoga bygger du styrka och flexibilitet i kropp och sinne, och lär dig medvetet slappna av och varva ner.

Yin Yoga

Yin yoga är en meditativ och stilla form av yoga praktik, där vi stannar i sittande och liggande ställningar under flera minuter (ofta 3-5 minuter i en gruppklass).

Vi låter kroppens muskler slappna av för att istället stimulera den mindre elastiska bindväven i kroppen och ligament och senor i lederna. Genom att försiktigt sträcka ut, komprimera eller lätt vrida i dessa vävnader stimuleras de att bli starkare och bättre genomvätskade.

I Yin yoga jobbar vi medvetet med att släppa spänningar i kropp och sinne och praktisera medveten närvaro (”mindfulness”).

Klassisk Hatha Yoga

I dessa yoga klasser använder vi oss både av dynamiska och statiska ställningar samt andningstekniker.

De dynamiska ställningarna är ofta mjukare och fysiskt lättare än de moderna vinyasa sekvenserna och passar alla nivåer av yoga utövare.

I dessa klasser utvecklar du rörlighet, styrka, närvaro och medvetenhet om kropp och sinne.

Hatha Flow

Dynamiska övningar och yogaställningar som flödar från den ena till den andra. Liknande vinyasa yoga men utan den vanliga vinyasa-sekvensen planka-chaturanga-upphund-nedåthund.

I dessa klasser utvecklar du rörlighet, styrka, närvaro och medvetenhet om kropp och sinne.

Yoga Nidra

En djupavslappnande och helande metod som praktiseras liggande helt stilla i Savasana. Utövaren guidas in i ett djupt avslappnat tillstånd där djupt hållna spänningar/blockeringar kan medvetandegöras och släppas.

Öppna klasser

Här hittar du mina öppna gruppklasser i Göteborg. 

Yoga på jobbet

Yoga på jobbet bidrar till ökad effektivitet, kreativitet, samarbetsförmåga och hälsa på arbetsplatsen.

Har ni frågor, funderingar eller önskemål? Vi skräddarsyr efter era behov.

Kontakta mig för mer information (epost: info(snabel-a)oneyogaschool.com)!

Yoga privat/grupp/event

Vill du fördjupa din yogaträning eller träna ensam eller i mindre grupp?

Jag ger yoga lektioner en-till-en och för små eller stora privata grupper, enstaka gånger eller regelbundna klasser.

Har du frågor, idéer, önskemål? Kontakta mig så hittar vi ett arrangemang som passar dig/er!

Workshops & Retreater

Om du har önskemål om en viss workshop eller retreat, kontakta mig gärna och berätta så kanske det är något jag kan arrangera framöver!

Anmäl din epost-adress nedan för att få gratis nyhetsbrev (på engelska). Då får du epost när något nytt händer: klasser, workshops, blogposter eller liknande.

Min yoga – erfarenhet & undervisning

Tove Kristiansson

Tove Kristiansson

Sedan jag avslutade min yogalärarutbildning med Swara Yoga school (200 tim, Yoga Alliance certifierad) i maj 2013, har jag undervisat yoga i skolor, yogastudios, gym och för företag. Yogaundervisning är min huvudsakliga sysselsättning sedan våren 2015.

Första gången jag provade yoga var 1996, men det dröjde till år 2004 innan jag gick min första yogakurs. Därefter praktiserade jag yoga från och till, tills jag kring 2008 kom igång med en mer regelbunden och hängiven yogapraktik.

Under mina år med yoga har jag praktiserat en mångfald av yogastilar, framför allt ashtanga, iyengar, bikram, kundalini, vinyasa flow, yin och klassisk hatha yoga, tantra och meditation.

Efter min yogalärarutbildning har jag fortsatt min praktik och fortbildning genom klasser, kurser och workshops med lärare som Rod Stryker, Sianna Sherman, Tara Judelle, Michael Stone och Kia Miller. År 2017 gick jag Yin yogalärarutbildning med Sofie Ringsten samt lärarutbildning i Yoga Nidra med Chitra Sukhu.

Att undervisa yoga är en stor inspiration för mig! Det motiverar mig att dyka djupare i alla aspekter av yoga och det känns meningsfullt att dela tekniker och förhållningssätt som hjälpt mig förbättra mitt liv på så många sätt!

Yoga är en samling kraftfulla tekniker som överträffar vårt förnuft; som helar, transformerar och länkar ihop alla delar av vårt väsen, som renar kropp och sinne och leder till lugn, styrka, glädje, klarhet och framför allt en ökad medvetenhet och närvaro i livet. Yoga är en metod som ursprungligen (och än idag!) syftar till upplysning. En förståelse för vad vi är, under alla lager av vårt mänskliga väsen. Yoga erbjuder en fantastisk verktygslåda för att stödja, hela och utveckla oss själva, och samtidigt ge oss ökad förståelse av vår sammankoppling med varandra, Jorden och Universum, vilket kan bidra till en helande utveckling av livet på vår planet.